کشاورزی هوشمند

از مزایای کشاورزی هوشمند ‌می‌توان به افزایش کیفیت، کمیت، پایداری و تولید مقرون‌به‌صرفه اشاره نمود. به طور مثال ‌می‌توان وضعیت محصول را به لحاظ میزان رطوبت خاک، رشد محصول و… مدیریت کرد. همچنین مدیریت از راه دور از طریق تلفن‌های همراه، کنترل آبیاری، استفاده از هوش مصنوعی در تحلیل داده‌ها و تصمیم‌گیری سریع برای اقدام بعدی از مزایای دیگر کشاورزی هوشمند است. پیش‌بینی وضعیت هوا و تصمیم‌گیری برای محافظت از محصول و یا استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مزارع و موارد دیگر نیز از مزایای اینترنت اشیا در کشاورزی است.یکی دیگر از مزایای کاربرد اینترنت اشیا در گلخانه‌ها ذخیره اطلاعات و همچنین اشتراک‌گذاری آن‌ها است. حضور داده‌ها بر روی فضای ابری علاوه بر امکان آرشیو جهت ثبت سوابق، امکان مقایسه دورهای با قابلیت اشتراک‌گذاری نیز فراهم می‌آورد. هنگامی که داده‌ها در سطح محلی، منطقه ای، کشوری باشد می‌توان از این اطلاعات در جهت تصمیم‌گیری‌های سطح کلان استفاده کرد و از امکان بروز خسارت و آسیب به سرعت آگاه شد تا بتوان از آن جلوگیری به عمل آورد. یکی از اصلی ترین امکاناتی که اینترنت اشیا در اختیار قرار می‌دهد امکان داشتن داشبورد جهت نمایش اطلاعات به صورت همزمان و همچنین دسترسی به داده‌های قبلی می‌باشد که توانایی نمایش خروجی تحلیل‌ها نیز بر روی آن امکان‌پذیر می‌باشد و میتوان به کمک ابزار داشبورد با استفاده از نتایج کنترل‌ها و تصمیم‌های لازم را اعمال نمود.

 ارزشی که IOT ایجاد می‌کند تقریباً ۴/ ۱۴ هزار میلیارد دلار است. به مدد IOT و پیاده‌سازی حسگرها و تجهیزات ‌می‌توان فرایند جمع‌آوری، نظارت و توزیع عمومی منابع کشاورزی را تسهیل و به‌راحتی مدیریت کرد. حسگرهایی که به نحوی استراتژیک در زمین کشاورزی نصب شده‌اند به همراه فناوری‌های تشخیص تصویر Image Recognition)) به کشاورزان این امکان را می‌دهند تا از هرجایی از جهان کشت خود را مشاهده کنند. این حسگرها اطلاعات لحظه‌ای را به کشاورزان ارسال می‌کنند و بر اساس این اطلاعات کشاورزان ‌می‌توانند اقدامات مناسبی را برای کشت خود انجام دهند. این کار ضمن کاهش ضایعات، منجر به افزایش جدی تولید غذا خواهد شد. یعنی دقیقاً چیزی که این بخش به آن نیاز دارد و این حسگرها تجربه‌ خرابی ماشین‌آلات کشاورزی را به‌شدت کاهش می‌دهند.تجهیزات سکوی اینترنت اشیا سناریو‌پذیر هستند. یعنی ‌می‌توانند بر اساس استراتژی “اگر چنین شد، چنان شود” (If This Then That) کارها را انجام دهند. به طور مثال، ‌می‌توانید این سناریو را در حافظة سیستم آبیاری هوشمند ثبت کنید که اگر تابش آفتاب در یک روز بسیار شدید شد، به گل‌های شیپوری آب ‌بیش‌تری بدهد.

“کشاورزی هوشمند”

آبیاری هوشمند

این سیستم قابلیت آن را دارد تا میزان رطوبت خاک را سنجیده و در صورت لزوم و به اندازة موردنیاز، خاک را آبیاری نماید.

مقابله با حمله‌ ملخ‌ها

با تحلیل و آنالیزداده‌ها از طریق هوش مصنوعی و با کمک تكنیک ماشین یادگیری، میتوان رفتار این پشه‌ها و ملخ‌ها را تا ۴ هفته بعد پیشبینی کرد.

آنالیز داده‌ها

وضعیت گلخانه‌ها و مزارع، دما، رطوبت هوا، سیستم آبیاری، نور مصنوعی، مه پاش، چراغ اعلان درب، چراغ اعلان مخزن وغیره مورد آنالیز قرار می‌گیرد.

تراکتور هوشمند

میتوان تراکتورها را به اینترنت متصل کردکه خودران شوند تا کشاورز برای انجام کارهای دیگر آزاد باشد.هدایت تراکتورهـا از راه دور انجام می‌شود.

نظارت از راه دور

کشاورزان با نصب سنسورها در زمین، شرایط خاک مانند میزان رطوبت و نیتروژن را به صورت مستمر و از راه دور نیز می‌توانند پایش کنند.

دامداری هوشمند

نظارت بر فشارخون، ضربان قلب، تنفس، سطح هضم و سایر اعضای حیاتی دام کمک می‌نماید تا از سلامت دام ، در لحظه مطلع باشند.

 این سیستم میزان رطوبت خاک را سنجیده و در صورت لزوم و به اندازة موردنیاز، خاک را آبیاری می‌کند. سیستم آبیاری هوشمند وظیفة کوددهی هوشمند خاک را در کنار آبیاری به دوش می‌کشد و هر دو را بی‌نقص و بدون نیاز به دخالت دست انجام می‌دهد. حتی ‌می‌تواند به سیستم هواشناسی نیز متصل شود و باتوجه‌به شرایط جوی‌، عملیات آبیاری صورت گیرد.  این سیستم‌ها دارای تجهیزاتی هستند که در زمان بارش باران، مانع از کار آب‌پاش‌ها می‌شوند. آبیاری هوشمند شامل توانایی نظارت بر شرایط آب‌وهوایی محلی و سطح رطوبت زمین است. در واقع سیستم‌های آبیاری هوشمند برنامه‌های آبیاری خودکاری را باتوجه‌به نیاز واقعی چمن تنظیم می‌کنند. فناوری آبیاری هوشمند روی سیستم‌های آبیاری نصب می‌شود و مصرف آب را بین ۲۰ تا ‌‌۴۰ درصد کاهش می‌دهد. سیستم‌های آبیاری هوشمند به WiFi متصل هستند و ‌می‌توانند با یک دستگاه هوشمند کنترل شوند.

پس از برداشت محصول، از طریق فناوری RFID ‌می‌توان مسیر محصولات از زمین‌های کشاورزی تا انبار را رهگیری کرد. مصرف‌کننده‌ نهایی ‌می‌تواند تمامی جزئیات محصول را از زمان برداشت تا ورود به قفسه‌های فروشگاه بادقت مشاهده کند. چنین فناوری ‌می‌تواند ضمن افزایش اعتماد به تولید‌کنندگان، مسئولیت‌پذیر‌ی ‌آن‌ها را تا حد بسیاری بالا ببرد. در صورت شیوع یک باکتری، به مدد این فناوری ‌می‌توان مسیر را رهگیری و نقاط انتشار آن را شناسایی کرد. نمونه‌ای دیگر از کاربرد‌های RFID در گلخانه‌ها است که برای پیاده‌سازی این فناوری از Tag‌های چندمنظوره مجهز به سنسور رطوبت، دما، شدت نور، گاز کربن‌دی‌اکسید استفاده می‌شود. Tag‌ها در تمام ردیف‌ها و بر روی ساقۀ چند گیاه به‌صورت نمونه جاگذاری و در سیستمی بسته، همواره اطلاعات را در اختیار Reader و کامپیوتر پردازنده قرار می‌دهند. 

باتوجه‌به مشکل کمبود آب در کشورمان، سیستم گلخانه هوشمند ‌می‌تواند با مدیریت آب‌، به صرفه‌جویی قابل‌توجهی در این زمینه دست یابد. با ساخت گلخانه‌های هوشمند و زیر کشت بردن ‌آن‌ها ‌می‌توان مصرف آب را از ۸۰ درصد‌‌ به ۵۰ درصد‌‌ کاهش داد. یک گلخانه هوشمند از تجهیزات مختلفی استفاده می‌کند تا تمامی فاکتورهای مؤثر بر روی پرورش محصولات را کنترل و مدیریت کند. رطوبت خاک، رطوبت محیط، دمای داخل گلخانه، شدت نور، PH، میزان مه و عوامل این‌چنینی همگی توسط یک سیستم گلخانه هوشمند کنترل می‌شوند. هر سیستم کنترل هوشمند از مجموعه‌ای از حسگرها تشکیل شده است که اطلاعات مختلف را جمع‌آوری می‌کند و آن‌ها را به مرکز کنترل ارسال می‌کنند تا مطابق با تنظیمات انجام شده شرایط محیطی لازم فراهم شود باتوجه‌به شرایط عملگر‌ها فعالیت داشته باشند.زمانی که از یک سیستم کنترل هوشمند برای گلخانه استفاده می‌شود سیستم متناسب با نیازهای گیاهان خود تنظیم می‌شود.

با قراردادن سنسورهایی که با باتری کار می‌کنند داخل کندوی زنبورها، ‌می‌توان با کمک تکنولوژی بر شرایط داخل آن نظارت کرده و سلامت کلنی را ردیابی کرد. وقتی ملکه سالم است، کارگران درجه حرارت درون کندو را ثابت نگه می‌دارند.کاهش یافتن دمای کندو نشانه این است که کارگران در حال جانشینی ملکه هستند. سنسورها در کندو داده‌های مربوط به دما را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را به‌وسیله شبکه‌های سلولی به ابر ارسال می‌کنند تا این داده‌ها با استفاده از یک الگوریتم و بر اساس الگوهای دما تجزیه‌وتحلیل شوند. اگر مشکلی وجود داشته باشد، سیستم به طور خودکار به زنبوردار هشدار می‌دهد. این داده‌ها به کشاورزان و محققان این امکان را می‌دهد تا مسائلی را که بر رفتار زنبورعسل تأثیر می‌گذارد شناسایی کرده، و بتوانند زودتر از گذشته با این مسائل مبارزه کرده و مانع از کاهش گرده‌افشانی محصولات خود شوند

تکنولوژی اینترنت اشیا در گاوداری و مزارع گاو شیری، به‌عنوان روشی نوین بهره‌گیری از اینترنت اشیا در دامداری هوشمند باعث ارزش‌افزوده دامداران خواهد داشت. اینترنت اشیا از گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کند که شامل باندهای الکترونیکی است. این باندها ‌می‌توانند داده‌ها را به یک سرویس ابری منتقل کنند. این پوشیدنی‌ها روی حیوان نصب می‌شوند، اما سنسورهای داخلی نیز به جمع‌آوری داده‌ها کمک می‌کنند تا کشاورزان را در مورد چندین عامل که به طور مستقیم بر سلامت دام تأثیر می‌گذارند آگاه کنند. با استفاده از سنسور‌ها وابستگی مدیریت دام به انسان کم شده و همه موارد بر روی سکوی اینترنت اشیا قابل نصب هستند. . سامانه اندازه‌گیری شیر، دستگاهی است که در مسیر خروجی خرچنگی شیردوش قرار می‌‌گیرد. این سامانه با بهره‌گیری از امواج مادون‌قرمز فلوی شیر تولیدی دام را می‌‌سنجد و آن را از طریق ارتباط بی‌سیم و اینترنت به سیستم در نرم‌افزار منتقل و در اختیار مدیریت مزرعه قرار می‌‌دهد.

اسکرول به بالا