سلامت هوشمند

صنعت سلامت یكی از سریع‌ترین حوزه‌هایی است که توانسته خود را با فناوری‌های موجود و رو به گسترش همچون اینترنت اشیا وفق دهد و از این فناوری‌ها برای بهبود تشخیص و درمان بیماری‌های بدن استفاده نماید. زمانی که صحبت از اینترنت اشیا در حوزه سلامت می‌کنیم، مزایای متعددی همچون بهبود کارایی و کیفیت خدمات با توسعه آن در دستگاه‌های پزشكی را باید مدنظر قرار دهیم. فناوری
هوشمند برای اهداف بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فناوری هوشمند سلامت قادر به ضبط اطلاعات بهداشتی از سنسورها و ذخیره‌سازی اطلاعات است و آن‌ها را به‌طورخودکار محاسبه می‌کند و توصیه‌های شخصی یا اعمال خودکار که از اطلاعات جمع آوری شده به‌دست آورده است را انجام خواهد داد. ترکیبی از ثبت سلامت شخصی و امكاناتی که در تجزیه و تحلیل داده‌ها وجود دارد، فناوری‌های سلامت هوشمند را برای ارائه خروجی جذاب و شخصی فراهم می‌کند.

یكی از محبوب ترین و واضح ترین کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه بیمارستان هوشمند، مانیتورینگ از راه دور است که برخی از اوقات به عنوان سلامت از راه دور شناخته میشود. این کار نه تنها هزینه‌های موجود را کاهش می‌دهد و نیاز افراد به مراجعه به مطب یا اورژانس را کمتر می‌نماید بلكه کیفیت زندگی بیمار را با حذف نیاز به مسافرت بهبود می‌بخشد. اگر بیمار محدودیت حرکتی داشته باشد یا نتواند از سیستم حمل ونقل استفاده کند، این شرایط میتواند برایش بسیار مفید باشد. استفاده از مانیتورینگ 24 ساعته علائم حیاتی، دسترسی به جزئیات مراقبت و سیر بیماری و اطلاعات بالینی بیمار، در این روش با استفاده از تبلت‌ها و گوشی‌های تلفن همراه هوشمند ممكن می‌شود.حضور مجازی پزشكان دربخش‌های مختلف بیمارستان در هر ساعتی از شبانه‌روز را امكان‌پذیر می‌سازد و پزشک می‌تواند با دسترسی به اطلاعات پرونده الكترونیک پزشكی بیمار، از طریق وب با تبادلات تصویری دوربین‌های IP و با امكانات صوتی بیمار را ویزیت نموده و داروهای مورد نظرش را برای بیمار تجویز نماید.

“سلامت هوشمند”

سلامت هوشمند

کنترل هوشمند سلامت

گیرنده‌های سلامت ضربان قلب و دیگر فعالیت‌ها را کنترل میکنند. این وسایل میتوانند به کاربر هشدار دهند که به پزشک مراجعه نمایند.

سلامت هوشمند

هوش مصنوعی در پزشکی

پزشكان داده‌ها را وارد الگوریتم‌های هوش مصنوعی میکنند و سیستم پیشنهاداتی را برای حل مشکلات پیچیده پزشكی ارائه می‌دهد.

سلامت هوشمند

گجت هوشمند

گجت‌های هوشمند اطلاعات را به تلفن همراه بیمار ارسال می‌کنندجمع‌آوری این اطلاعات به صورت مداوم به نفع بیمار و پزشک خواهد بود.

سلامت هوشمند

مشاوره دیجیتال

کاربران علائم بیماری خود را در برنامه وارد میکنند وبا توجه به بانک اطلاعاتی هوش مصنوعی راهكاری باتوجه به تاریخچه پزشكی فرد پیشنهاد می‌شود.

سلامت هوشمند

پرونده پزشکی هوشمند

پرونده‌های هوشمند کاملا بدون کاغذ و خودکار جریان می‌یابد. واطلاعات ذخیره می‌شوند و مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند.

سلامت هوشمند

بیمارستان هوشمند

ساختمان و تمامی تجهیزات بیمارستان اعم از سیستم روشنایی ، تهویه،امکانات اتاق عمل و امکانات اتاق عمل به اینترنت متصل می‌شوند.

با توجه به پیشرفت سریع علوم پزشكی و وجود حجم بسیار بالای اطلاعات بالینی در یک تصمیم‌گیری، پزشک نیازمند ارجاع به حجم انبوهی از اطلاعات از وضعیت بیمار دارد و گاهی تصمیمگیری در مورد و ضعیت بیمار، پیچیده و دشوار خواهد شد. باتوجه به اهمیت زمان، قبل از آن که یک پزشک بتواند اطلاعات کافی را برای تصمیم‌گیری در مورد بیمار به دست آورد، زمان اجرای تصمیم فرا رسیده، و تأخیر در تصمیم‌گیری می‌تواند خطرآفرین باشد. سیستم‌های هوشمند تصمیم یار با بهره‌گیری از روش‌های داده‌کاوی Mining Data بهترین گزینه‌ها را انتخاب نموده و در اختیار پزشک معالج قرار می‌دهد؛ اما تصمیم‌گیری نهایی و مسئولیت اجرای آن
برعهده پزشک معالج می‌باشد. بیشتر بیمارستان‌ها به سیستم‌های اینترنت اشیا روی آورده‌اند تا بتوانند دارایی‌های موجود را پیگیری کنند. این روش نه تنها روش ارزانی برای پیگیری فعالیت‌های روزمره در بیمارستان است بلكه می‌تواند مؤثر هم باشد.

بسیاری از شرکت‌های سلامت و تولیدکننده دارویی هستند که از هوش مصنوعی در خط تولیداتشان استفاده می‌کنند. کشف و توسعه دارو فرآیندی زمانبر و پرهزینه است. هوش مصنوعی میتواند این فرایند و هزینه‌ها را به شكل قابل توجهی از طریق ارزیابی ساختارهای جدید کشف شده دارویی در شبیه‌سازهای مجازی کاهش دهد. کارآزمایی بالینی یكی از انواع مطالعات پزشكی است که بر روی جمعیت‌های انسانی انجام می‌شود. کاربرد مهم کارآزمایی‌های بالینی در مطالعه اثرات داروها و شیوه‌های درمانی جدید است. بخش عمده این فرایند به صورت آفلاین و بدون راه حلی یكپارچه انجام می‌شود که به عنوان مثال امكان دنبال کردن روند پیشرفت و گردآوری داده‌ها را از بین می‌برد. هوش مصنوعی کمک می‌کند بیماران مناسب برای انجام مطالعات پیدا و انتخاب شوند. همچنین در طراحی و مدیریت بهتر این مطالعات بالینی، هوش مصنوعی می‌تواند کمک زیادی کند.

ادغام صوتی، تصویری و داده برای برقراری ارتباط یكپارچه و امن بین بیماران و مراقبان آن‌ها، خانواده، کارکنان و ارائه دهندگان خدمات سلامت صورت می‌پذیرد و کاهش خطرات سلامتی بیماران با استفاده از اینترنت اشیا در برخی از بیماران بستری در بیمارستان‌ها که باید به صورت مرتب و در فاصله‌های زمانی کوتاه، علائم حیاتی بیماران کنترل و بررسی شود. در این هنگام می‌توان از سنسورهای اینترنت اشیا استفاده نمود و در پرونده الكترونیكی بیمار ثبت کرد. این سنسورها بهصورت مرتب و در فاصله زمانی تعیین شده، علائم حیاتی بیمار را بررسی نموده و اطلاعات لازم را برای پزشک میفرستند. بدین طریق کمک بسیار بزرگی به افزایش سرعت رسیدگی به بیماران بدحال خواهد شد. همچنین ورزشكارانی که به دلیل رشته ورزشی خود، لازم است که به صورت مداوم اطلاعات سلامتی خود را بررسی نمایند، می‌توانند با استفاده از این سنسورها، در فاصله‌های زمانی کوتاه از وضعیت سلامتی خود مطلع شوند.

بیمارستان‌ها از فناوری RFID منفعل (RFID Passive )و همچنین نمونه‌های RFID فعال (RFID Active )برای ردیابی بیماران و کارکنان در سراسر بیمارستان‌ها استفاده می‌کنند. سیستم‌های RFID منفعل اغلب برای حفظ و تأیید سوابق بیمار در مچ‌بند استفاده می‌شوند، این برچسب‌هایRFID دارای اطلاعات بیمار بر روی خود هستند و سوابق بیمار بر روی چیپ برچسب ذخیره می‌شوند یا با شناسه برچسب از طریق یک پایگاه داده مرتبط هستند. اطلاعات کدگذاری شده بر روی برچسب مچ بند یک روش بهینه برای شناسایی بیماران است، زیرا میتواند در وضعیت‌های اورژانسی با اطمینان از اینکه به بیمار داروی اشتباهی داده نشود و یا به ناحیه نادرست
بیمارستان فرستاده نشود، کمک کند.

حساسیت تجهیزات اتاق عمل از یک سو و حیاتی بودن شرایط استاندارد و مطلوب برای یک عمل جراحی از سوی دیگر سبب می‌شود تا کنترل و پایداری شرایط محیطی و عملكرد دستگاه‌های موجود در اتاق عمل از حساسیت ویژه‌ای برخوردار باشد.هوشمندسازی کنترل اتاق عمل سبب کاهش نرخ خطای انسانی و تضمین کیفیت شرایط مطلوب شده و در نهایت کیفیت خدمات ارائه شده در اتاق عمل را بهبود می‌بخشد. از جمله مزیت‌های اتاق عمل هوشمند می‌توان به مواردی همچون:
 کنترل هوشمند شرایط محیطی (دما، فشار، رطوبت، میزان گازها و اشعه‌ها و غیره)
 کنترل تجهیزات و دستگاه‌های موجود در اتاق عمل
 مدیریت زمان، اخطارها، هشدارها و غیره
 کنترل هوشمند شرایط بیمار و همكاری در اتخاذ تصمیمات متناسب با علائم حیاتی بیمار

اسکرول به بالا