خانه هوشمند

خانه‌‌‌ هوشمند توانایی آشکاری در راحت‌­تر کردن زندگی و افزایش رفاه و امنیت ساکنان آن دارند و آسودگی خاطر را برای ساکنان ایجاد می‌کند. برای مثال در زمان آتش‌سوزی نه‌تنها ساکنان را با زنگ خطر مطلع می‌کند، کارهای لازم همچون بازکردن همه درها، تماس با آتش‌نشانی و روشن‌کردن لامپ‌‌‌های راهروها را نیز برای ایمنی بیش‌تر انجام می­دهد. خانه هوشمند تنها به معنای مکانی با تعدادی وسیله که وظایف و کارهای ساده‌ای را انجام می­دهند نیست. بلکه سیستم توزیع شده­ای است با موجودیت‌هایی که با یکدیگر کار می‌کنند و همکاری دارند. برای این همکاری وسایل و سیستم‌‌‌ها نه‌تنها باید به یکدیگر وصل شوند، بلکه باید توانایی انجام کارهای مشترک را داشته باشند. محیط خانه هوشمند به‌صورت موجودیتی تعریف شده است که می‌تواند بر طبق اطلاعاتی که از ساکنان خانه جمع‌آوری کرده است برای نیاز‌‌‌های ساکنان خانه تنظیم شود. برای هوشمند کردن یک ساختمان نیاز به تجهیزات هوشمند و یک سکوی بومی اینترنت اشیا همراه باهوش مصنوعی یا همان پردازشگر می‌باشد. پردازشگر، کلیه اطلاعات موردنیاز خود را از طریق سنسورهایی که در سطح پروژه توزیع شده‌اند، دریافت و بر اساس سکوی ابری اینترنت اشیا، پردازش کرده و براین‌اساس عکس‌العمل­‌های از پیش تعیین شده از خود نشان می­‌دهد.

امروزه نیاز به یک راه‌حل ساده برای هماهنگ‌سازی‌‌ تجهیزات هوشمند‌سازی ساختمان و کنترل آن‌ها از راه دور احساس می‌شود که بتوان از طریق یک برنامه تلفن همراه کنترل آن‌ها را در دست گرفت و اعضای خانه باید بتوانند‌‌ به‌راحتی و بدون نیاز به مهارت خاصی، از طریق یک تلفن همراه یا تاچ پنل، بر روی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی مثل روشنایی و دما، مدیریت داشته باشند و با به‌کارگیری از آخرین تکنولوژی‌ها شرایطی ایدئال، همراه با مصرف بهینه انرژی در ساختمان‌ها پدید آید. همچنین با‌‌ استفاده از بستری یکپارچه باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های هوشمندسازی شود که این احتیاج به تعریف سناریوهای مختلف منطبق با شرایط یک خانه هوشمند دارد؛ مثلاً سناریوی خروج از خانه، تنها با یک اشاره می‌تواند تمام چراغ‌ها را خاموش کند و حفاظ را ببند و نیاز به سیستمی می‌باشد که افراد از راه دور نیز بتوانند بر محیط خانه خود نظارت داشته باشند و درعین‌حال اقداماتی مانند باز و بسته کردن پرده، روشن و خاموش‌کردن کلید و پریزهای برق، آبیاری گیاهان، روشن و خاموش‌کردن پمپ استخر، تنظیم دمای محیط و … را انجام دهند و از کارکرد صحیح تمامی تجهیزات امنیتی اطمینان خاطر حاصل نمایند. یک سیستم هوشمند باید رفاه، آرامش و امنیت را به طور کامل برآورده کند و بیش‌تر از آن به صرفه‌جویی در انرژی کمک نماید.

“خانه هوشمند”

خانه هوشمند

کنترل از راه دور

تمامی تجهیزات از راه دور توسط اپلیکیشن خانه هوشمند قابل کنترل و تنظیم می باشند و با عادات رفتاری کاربر هماهنگ می‌شوند.

خانه هوشمند

پرده هوشمند

با هوشمندسازی پرده‌ها از هرجایی می‌توان پرده‌ها را باز و بسته کرد.و در مسائل امنیتی پرده هر چندساعت باز و بسته می‌شود.

خانه هوشمند

تهویه هوا هوشمند

ترموستات هوشمند میتواند الگوهای رفتاری کاربر را یاد بگیرد و باتوجه به آن برودت هوای خانه را تنظیم کند و مصرف انرژی را ۳0% کاهش دهد

خانه هوشمند

درب هوشمند

درب هوشمند ورود و خروج افراد را کنترل و ثبت می‌نماید و آلارم‌های هشدار اعلان حریق درآن فعال است.

خانه هوشمند

پریز برق هوشمند

پریز هوشمند برق قابلیت کنترل از راه دور را دارد و افراد قبل از رسیدن به محل می‌توانند وسایل برقی خود را روشن کنند.

خانه هوشمند

روشنایی هوشمند

چراغ های هوشمند برای حالت استراحت، مطالعه و... تنظیم می‌شوند.همچنین می‌توان نور خانه را طبق ساعات شبانه روز تنظیم نمود.

پرده هوشمند را می‌توان به کمک تنها یک تلفن همراه هوشمند کنترل نمود. افرادی که شاغل هستند و بیرون از منزل کار می‌کنند عموماً نگهداری از گیاهان برایشان سخت خواهد بود؛ زیرا اگر پرده را تا به آخر باز بگذارند مجبورند کل روز پرده را در همان حالت باز بگذارند تا گیاهان نور خورشید را جذب کنند. از آن طرف هم اگر پرده را ببندد گیاهان هیچ نوری را جذب نخواهند کرد به همین علت بهترین راهکاری که می‌توان برای افراد شاغل در نظر گرفت پرده‌‌‌های هوشمند است. با هوشمندسازی پرده‌‌‌ها از هرجایی می‌توان پرده‌‌‌های منزل را باز و بسته کرد. اگر کاربر فراموش کرده باشد که پرده‌‌‌ها را ببندد می‌تواند تنها با لمس یک دکمه، پرده را بسته و یا این‌که به پرده‌‌‌ها زمان می­دهد که صبح‌‌‌ها پرده‌‌‌ها کنار بروند. پرده هوشمند متصل به سیستم وای‌فای است؛ اگر تلفن همراه هم به وای‌فای متصل باشد می‌توان پرده هوشمند را باز و بسته کرد. در مسائل امنیتی هم پرده‌‌‌های هوشمند کاربرد دارند. برای مثال به پرده‌‌‌های هوشمند زمان می­دهید که هر ۸ ساعت یک‌بار پرده باز و بسته بشود و یا به هر حالتی که می‌خواهید در بیاید.

از هرجایی می‌توانید از طریق تلفن همراهتان موزیک پلیر را کنترل کنید. موزیک پلیر بر روی دیوار نصب شده و‌‌ به بلندگو سقفی و یا دیواری متصل می‌گردد. در سیستم صوتی هوشمند برای انتخاب منابع پخش‌‌کننده نیز، محدودیتی وجود ندارد. می‌توان از هرگونه دستگاه‌ ‌MP3 Player، DVD Player و… استفاده کرد. حتی اگر علاقه‌مند به گوش‌دادن آهنگ‌‌‌ها به‌صورت آنلاین هستند می‌توانند بدون نیاز به تجهیزات جانبی، به‌تمامی سرویس‌‌‌های آنلاین پخش موسیقی و یا حتی وب‌سایت‌ها‌‌ دسترسی داشته باشند. ازآنجایی‌که سیستم صوتی هوشمند جزئی از خانه هوشمند است، بنابراین بسته به نیاز کاربر می‌توان سناریوهای کاربردی و خاصی را تعریف کرد. به طور مثال با فرارسیدن زمان صرف شام، با اجرای سناریوی شام، می‌توان یک موسیقی ملایم را برای پخش انتخاب کرد. حتی می‌توان زمان اذان چراغ‌‌‌ها را به رنگ سبز در بیاید و صدای اذان را‌‌ از بلندگوهای خانه پخش شود تا محیط را کاملاً عرفانی نمود. گاهی اوقات تلویزیون در اتاق نشیمن در حال پخش اخبار است، اما کاربر می‌خواهد از اتاق صدای آن را بشنود. 

کلید هوشمند برق قابلیت کنترل از راه دور از طریق ریموت رادیو فرکانسی (RF) و نرم‌افزار گوشی همراه را دارد  این کلیدها با انواع مکانیزم‌‌‌ها و سیم‌کشی استاندارد سازگار است . این سوئیچ کنترل بدون نیاز به دستگاه مرکزی به‌صورت مستقیم به وای‌فای منزل یا محل کار متصل می‌شود. برای راه‌اندازی این رله سوئیچ‌‌‌ها نیازی به تغییر در سیم‌کشی ساختمان نیست و به‌راحتی روی پریزهای فعلی نصب می‌شود و قابلیت جابه‌جایی دارد. این گجت هوشمند قابلیت برنامه‌ریزی زمانی و تعریف سناریو را دارد و با استفاده از نرم‌افزار موبایل می‌توان از راه دور و از طریق اینترنت هر وسیله برقی را روشن و خاموش نمود. در پریز هوشمند افراد قبل از رسیدن به منزل می‌توانند چای‌ساز یا قهوه‌جوش خود را روشن کنند یا شاید در مسیر بخواهند قبل از رسیدن پکیج گرمایشی خود را روشن نمایند. پریزهای هوشمند را می‌توان در مواقعی که از دستگاه استفاده نمی­کنید از راه دور خاموش کنید و یا با استفاده از برنامه زمان‌بندی در زمان‌‌‌های مشخص وسیله الکترونیکی خود را مدیریت کنید.

یک سنسور بی‌سیم جهت تشخیص نشت آب می­باشد. این سنسور به طور معمول در آشپزخانه، رخت‌شورخانه و هرجایی در خانه هوشمند که احساس می­کنید امکان نشت و ترکیدگی لوله آب وجود دارد بکار می­رود. عملکرد سنسور به این شکل است که هنگام وقوع نشتی آب، این سنسور شروع به آلارم زدن می‌کند و سریعاً پیغامی را به گوشی کاربر ارسال می‌کند. همچنین در صورت استفاده از شیر برقی سر راه ورودی فلکه آب، سریعاً دستور قطع آب اصلی ساختمان را صادر کرده و شیر برقی این کار را سریعاً انجام می­دهد.

سنسور تشخیص نشت گاز هوشمند قابلیت تشخیص نشت گازهای مشتعل شونده را دارد. به این صورت که هنگام تشخیص نشت گاز در منزل یا محل کار، بلافاصله این سنسور متوجه شده و پیغامی بر روی گوشی کاربر ارسال می‌نماید. سنسور هوشمند تشخیص نشت گاز این قابلیت را دارد که در صورت وقوع حادثه، فرمان‌‌‌های مختلفی به سایر افراد خانه هوشمند ارسال کند. مثلاً می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که بلافاصله بعد از نشت گاز، شیر اصلی گاز خانه توسط شیر بازویی بسته شود و حتی پنجره‌‌‌ها به‌صورت خودکار باز شده تا هوای تازه به فضا وارد شود و در نتیجه باعث جلوگیری از انفجار احتمالی شده و به‌صورت ایمن از خانواده محافظت نماید.

پمپ‌‌‌های هوشمند به‌صورت خودکار کمبود آب را تشخیص داده و به‌اندازة نیاز، آب پمپاژ می‌کنند. فقط کافی است به سیستم مدیریت، میزان کافی آب استخر را بگویید تا هر روز سطح آب را به همان میزان برساند.استفاده از پمپ‌‌‌های هوشمند بیش از سایر تجهیزات هوشمند‌سازی خانه، مانند: سیستم تهویه هوا، باعث صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش هزینه‌‌‌های آن می‌شود. پمپ هوشمند استخر مدت‌زمان طولانی‌تری را کار می‌کند و درعین‌حال، برق کم‌تری را به مصرف می‌رساند. سیستم کلرزنی هوشمند میزان کلر موجود در آب را سنجیده و در صورت نیاز، کلرزنی می‌کند. به‌علاوه، این امکان آن را می­دهد که وضعیت کلر موجود در آب را با استفاده از تلفن همراه خود مدیریت و کنترل نماید.همچنین مجهز کردن استخر به سیستم برق هوشمند ساختمان، شرایط را کاملاً عوض می‌کند. در این صورت، می‌توان لامپ‌‌‌های LED را با استفاده از تلفن همراه و از راه دور روشن / خاموش و حتی میزان نور را کم یا زیاد کرد.

اسکرول به بالا